vrijdag 18 februari 2011

Landelijke contacten, lokale voordelen

In Oegstgeest hebben we al bijna 20 jaar een lokale partij, Leefbaar Oegstgeest (LO). De afgelopen jaren heeft LO gepleit voor een lobbyplan voor de gemeente. Belangrijke reden die LO aanvoert is dat de gemeente anders te weinig invloed heeft. Hier komt het landelijke voordeel om de hoek kijken en waarom de provincie belangrijk is.

Neem nu de ontsluiting van de Flora. Al het verkeer van de Flora in Rijnsburg gaat door Oegstgeest over de Rijnsburgerweg. Die staat vanaf  's  morgens vroeg al vast en dat kost veel geld. Met de bouw van Nieuw Rhijngeest komen er alleen maar auto's bij, wat nog meer files op gaat leveren. Als vrachtwagens direct vanaf de A44 het Floraterrein op kunnen draaien en snel er weer op kunnen scheelt dit veel auto's.
Als CDA pleiten we daar al jaren voor en met hulp van collega CDA-bestuurders in de provincie, maar soms ook bij het Rijk lijkt het nu te gaan gebeuren.

Door de contacten van onder andere oud-wethouder De Kok met provinciebestuurders van het CDA konden we het belang van de ontsluiting goed onder de aandacht brengen. Ook kon de provincie weer contact opnemen met CDA-collega's bij de landelijke overheid om het probleem zichtbaar te maken. Hierdoor is het gelukt om medewerking te krijgen van Rijkswaterstaat om de ontsluiting van de Flora verder vorm te gaan geven.

Lijkt dit op vriendjespolitiek? Je hebt steun is nodig om bepaalde dingen te bereiken. Het is dan handig als je goede relaties hebt. Ook burgers proberen invloed uit te oefenen op politieke partijen om gedaan te krijgen wat ze willen. Ze proberen een goede relatie met politieke partijen op te bouwen. Het is echter niet makkelijk om alles gedaan te krijgen. Het heeft jaren van praten gekost om zover te komen als we nu zijn.

Een lokale partij als Leefbaar Oegstgeest is belangrijk, maar als CDA hebben we een groot netwerk bij de provincie en het Rijk waardoor we belangrijke dingen voor Oegstgeest gedaan krijgen. Zonder die dure lobbybureaus. Daarmee hebben landelijke contacten, grote lokale voordelen. Stem daarom 3 maart op het CDA! Stem nr. 11, Elly van den Bosch!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten