zondag 23 juni 2013

Music & Lyrics

Op mijn iPhone staan momenteel 653 nummers. Van rap tot klassiek en van pop tot trance. Heerlijk om in de shuffle naar te luisteren als ik bijvoorbeeld op de fiets zit naar het station. De meeste nummers zijn gewoon lekker om naar te luisteren en roepen niets bijzonders op. Daarnaast zijn er een paar nummers die bijzondere herinneringen oproepen. En dat heeft alles te doen met Music & Lyrics. 

Music & Lyrics is een lekkere zoetsappige rom-com (romantische comedy) uit 2007. Een samenvatting van het verhaal vind je HIER. Een bijzondere moment vind ik wanneer Lucy (Drew Barrymore) aan Alex (Hugh Grant) uitlegt waarom de songtekst ook heel belangrijk is. Iets wat Alex heel anders ziet. De muziek, zo zegt ze, is de buitenkant. Het eerste waarop je verliefd wordt. De songtekst is de ziel van het nummer, wie de persoon is. En het gaat uiteindelijk om de combinatie. 
Ik ken geen onderzoek, maar ik gok zomaar dat voor het succes van een zanger de muziek belangrijker is dan de tekst. Het is niet voor niets de muziekindustrie. Dat betekent productie draaien. Een belangrijke uitzondering voor mij is Sting, daarom geniet ik ook zo van zijn songs. Het gaat uiteindelijk om dit combinatie van muziek en tekst of een nummer voor mij echt goed is. 

Ik kom hierop omdat het bijna een jaar geleden is dat ik een behoorlijk heftige, maar hele goede en waardevolle training had. Lekker een week aan de kust in Kijkduin inzicht krijgen in eigen invloed. Iedere ochtend (altijd prachtig weer) reed ik daar naar toe en draaide dan een paar specifieke nummers van 538 HITZONE 62. Echt lekker hard in de auto. Die nummers pasten, ieder op hun eigen manier, op dat moment bij het gevoel wat ik had door die training. Souverin light cafe (Keane), Don't wake me up (Chris Brown), Payphone (Maroon 5) en Later als ik groot ben (Blof) waren die nummers. Die laatste drie stonden achter elkaar op de cd. 

Ik vind het bijzonder om te merken hoeveel invloed die nummers hebben gehad. Want als ik ze nu hoor, komen allemaal beelden en gevoelens terug van die week. Een week waarin ik veel over mezelf geleerd heb, veel steun heb gehad aan mijn medecursisten en de trainers van Bureau Zuidema en waarin ik erg gegroeid ben. Daar kon ik toen niet direct iets mee, maar terugkijkend op het jaar zie ik wel hoe de training me heeft geholpen. 

Voor mij is er geen (pop) Music die zonder Lyrics zorgt voor geweldige herinneringen. Voor jou ook?  

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten