woensdag 19 januari 2011

Investeren in je omgeving moet iedereen doen

Als gemeenteraadslid voor het CDA in Oegstgeest moeten we iedere twee weken een korte column schrijven over een actueel thema. Deze week gaat het over het onderhoud van de openbare ruimte in Oegstgeest (stoepen, groen, wegen, vijvers en sloten). Dat onderhoud is na een aantal jaren van verbetering dit jaar verslechterd. De stelling is dat de gemeente kosten nog moeite moet sparen om het weer te verbeteren. Hieronder mijn reactie.

Investeren in groen en de omgeving waarin mensen dagelijks lopen, fietsen, etc. is erg belangrijk. Oegstgeest scoort niet voor niets goed bij bezoekers als het om groen gaat. We hebben met de Raad een afspraak gemaakt over het niveau van het onderhoud. Het is goed om te zien dat we daar nog steeds boven zitten, maar het is inderdaad wel minder geworden. Oud CDA-wethouder Arjan de Kok heeft ervoor gezorgd dat we met een beperkt budget de afgelopen jaren alleen maar beter zijn gaan preseteren op onderhoudsgebied. Waarom gaan we nu dan achteruit? Is er minder geinvesteerd in het beheer, zijn de omstandigheden veranderd? Of heeft De Kok met een te klein budget heel goed gepresteerd en is er nu toch extra geld nodig?
Als CDA vinden we een veilige, schone en mooie leefomgeving belangrijk en willen dan ook dat we het afgesproken niveau van onderhoud verhogen. Een extra stimulans om het niveau te verbeteren. Als dat extra geld kost horen we dat graag van het College. Maar u als bewoner kunt ook genoeg doen. We hebben als CDA al eerder aangegeven dat burgers ook zelf kunnen helpen bij het onderhoud van hun buurt. Ga bijvoorbeeld met Burendag met elkaar aan de slag. Dat levert ook nog eens veel gezelligheid op.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten